Головна Новини Світ Близький Схід Лівія попросила у Туреччині військову підтримку
commentss НОВИНИ Всі новини

Лівія попросила у Туреччині військову підтримку

Після повалення і вбивства лівійського лідера Муаммара Каддафі в 2011 році Лівія фактично перестала функціонувати як єдина держава

27 грудня 2019, 00:49 comments2337
Поділіться публікацією:
Лівія попросила у Туреччині військову підтримку

Уряд національної згоди Лівії звернулося до турецьким властям за військовою допомогою. Про це повідомляє телеканал Sky News Arabia.

Лівія попросила у Туреччині військову підтримку повітряну, наземну та морську для відображення військових дій в Тріполі. У цьому місяці співпрацює з східно-лівійською владою маршал Халіфа Хафтар оголосив про початок битви і просування в Тріполі, який раніше контролюють сили міжнародно визнаного ПНР. Лівійські ЗМІ неодноразово повідомляли про сутички між силами Хафтара і ПНР. Наступ на Тріполі почалося ще навесні цього року, але кожна із сторін продовжує утримувати свої позиції.

Після повалення і вбивства лівійського лідера Муаммара Каддафі вісім років тому Лівія фактично перестала функціонувати як єдине держава.

 Як повідомляли "Коментарі", Ливия тимчасово припинила відвантаження нафти в двох з трьох найбільших нафтових портів країни. Причиною називають збройних зіткнень, які прокотилися в деяких регіонах країни. Працівники найбільшого нафтового терміналу Лівії в Ес-Сидере евакуйовані. У порту Рас-Лануф, третьому за величиною в країні, горить як мінімум один резервуар для зберігання палива



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!