Очолювана США коаліція повідомила іракським властям про виведення військ

Коаліція планує вивести війська протягом декількох тижнів

Очолювана Америкою міжнародна коаліція по боротьбі з "Ісламським державою" сповістила влада Іраку про виведення військ. Про це йдеться в посланні коаліції командування спільними операціями в Іраку, передає Reuters.

Як йдеться у посланні, міжнародна коаліція почне виведення військ "з поваги до суверенітету Іраку".

"Сили коаліції будуть передислоковані в найближчі дні і тижні... Сили коаліції зроблять всі заходи, щоб не робити багато шуму, тому висновок буде відбуватися в нічні години", - йдеться в повідомленні.

Стало відомо, американський президент Дональд Трамп обговорить з прем'єром Греції Кириакосом Мицотакисом ситуацію навколо Ірану.

"Я очікую, що це питання буде піднято (на переговорах) з прем'єр-міністром Мицотакисом", - сказав він журналістам.

Раніше представник головнокомандувача збройними силами Іраку Абдель Керім Халф заявив, що робота міжнародної коаліції на чолі з США в Іраку буде обмежена консультаціями.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Білий Дім надіслав на адресу іранського уряду загрози прямого знищення. Пізніше Міністерство закордонних справ Ірану викликало посла Швейцарії в Тегерані Маркуса Лейтнера, чия країна представляє інтереси Сполучених Штатів в Ірані, у зв'язку з погрозами президента США Дональда Трампа про намір завдати удару по іранських об'єктах культурного значення.