Головна Новини Світ Близький Схід США ввели нові санкції проти Ірану
commentss НОВИНИ Всі новини

США ввели нові санкції проти Ірану

У США повідомляють, що санкції повинні нанести удар вартістю в мільярди доларів по економіці Ірану

10 січня 2020, 23:19 comments1444
Поділіться публікацією:
США ввели нові санкції проти Ірану

Адміністрація президента США Дональда Трампа в п'ятницю ввечері ввела нові санкції відносно Ірану після нападів на військових США і союзників в Іраку на початку тижня. Про це повідомляє CNN.

Відзначається, що новий пакет санкцій був введений проти кількох секторів економіки Ірану, включаючи будівництво, обробну промисловість, текстильну промисловість і гірничодобувну промисловість, а також проти восьми високопоставлених чиновників, деякі з яких вже знаходяться під санкціями.

Про введення санкцій у п'ятницю ввечері оголосив міністр фінансів США Стівен Мнучин. "Президент видав указ, який санкціонує введення додаткових санкцій стосовно будь-якої особи, що володіє, керує, торгує або надає допомогу секторам іранської економіки, включаючи будівництво, обробну промисловість, текстильну промисловість і гірничодобувну промисловість", – сказав міністр.

Мнучин також повідомив про 17 додаткових санкції проти найбільших виробників сталі і чавуну в Ірані, трьох компаній, які базуються на Сейшельських островах, а також проти одного судна. Санкції введені проти восьми високопоставлених іранських чиновників, які брали участь у дестабілізації ситуації і були залучені в атаку балістичним ракетами у вівторок.

Раніше "Коментарі" писали, що США прийняли рішення про введення санкцій проти Ірану у відповідь на атаки з американських військових баз в Іраку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!