Головна Новини Світ Близький Схід За кризу в Лівії відповідає Франція, Туреччина
commentss НОВИНИ Всі новини

За кризу в Лівії відповідає Франція, Туреччина

У Лівії вже не перший рік панує двовладдя

30 січня 2020, 05:15 comments1733
Поділіться публікацією:
За кризу в Лівії відповідає Франція, Туреччина

В дестабілізації, яка відбувається в різних містах Лівії винна Франція. Про це заявив офіційний представник турецького МЗС Хамі Аксой, повідомляє AFP.

"Основна відповідальність за всі проблеми в Лівії, що почалися після кризи 2011 року, лежить на Франції", − зазначив Аксой.

За його словами, французькі влади допомагають "командувачу Лівійської національною армією генералу Халіфі Хафтару в обмін на контроль над природними ресурсами Лівії".

Раніше президент Франції Емманюель Макрон звинуватив турецького колегу Реджепа Тайіпа Ердогана в тому, що той порушив обіцянку, дану на конференції в Берліні, направивши кораблі з сирійськими найманцями в Лівії.

Як повідомляли "Коментарі", Ливия тимчасово припинила відвантаження нафти в двох з трьох найбільших нафтових портів країни. Причиною називають збройних зіткнень, які прокотилися в деяких регіонах країни. Працівники найбільшого нафтового терміналу Лівії в Ес-Сидере евакуйовані. У порту Рас-Лануф, третьому за величиною в країні, горить як мінімум один резервуар для зберігання палива


 

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!