Головна Новини Світ Близький Схід Сирії загрожує гуманітарна катастрофа, - Маас
commentss НОВИНИ Всі новини

Сирії загрожує гуманітарна катастрофа, - Маас

Глава МЗС Німеччини Хайко Маас побоюється гуманітарної катастрофи в Сирії і збільшення кількості біженців з регіону

15 лютого 2020, 19:51 comments1982
Поділіться публікацією:
Сирії загрожує гуманітарна катастрофа, - Маас

У Сирії може статися гуманітарна катастрофа. Відповідне побоювання висловив глава МЗС Німеччини Хайко Маас на Мюнхенській конференції з безпеки, передає DW.

"Ми дуже боїмося, що там станеться гуманітарна катастрофа і число біженців з регіону ще збільшиться, що нікому не потрібно", — заявив Маас.

Міністр закордонних справ Німеччини в кулуарах конференції провів зустрічі з міністрами закордонних справ Росії і Туреччини Сергієм Лавровим і Мевлютом Чавушоглу, на яких обговорив ситуацію в Сирії та Лівії.

Ранее портал "Коментарі" повідомляв, що в турецкій провінції Мардін обстріляли з мінометного вогню з території Сирії. Так, в результаті мінометного удару по селищам Таслики і Отлюк загинули двоє цивільних, ще 12 отримали поранення. Зараз поранені отримують медичну допомогу в місцевих лікарнях. Відповідальність за обстріл турецькі влади поклали на загони сирійських курдів, проти яких Анкара 9 жовтня почала військову операцію "Джерело світу", призначивши їх "терористами".

Нагадаємо, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган оголосив про старт операції "Джерело світу", мета якої — боротьба проти курдських бойовиків і терористів з угруповання ІД. За словами турецького лідера, метою військової операції є руйнування зони біля південних кордонів Туреччини, яка підконтрольна терористам, для забезпечення миру в Сирії. Саме з цієї причини сирійські курди, що називається, "вийшли на стежку війни". Невідомі запустили шість ракет з території Сирії у бік прикордонного турецького міста. Ракети впали в центрі міста Нусайбан, розташованого поблизу кордону з Сирією. Наголошується, що всі ракети були запущені з боку прикордонного сирійського міста Ель-Камишли.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!