Головна Новини Світ Близький Схід Туреччина збила військовий літак в Сирії
commentss НОВИНИ Всі новини

Туреччина збила військовий літак в Сирії

Сирійські військові потрапили під обстріл в провінції Ідліб. У Туреччині заявили, що літак супротивника знищено.

3 березня 2020, 15:29 comments2396
Поділіться публікацією:








Туреччина збила військовий літак в Сирії

Турецькі військові збили сирійський літак. Судно L-39 належало силам урядового режиму Башара Асада. Про це йдеться в повідомленні Міністерства оборони Туреччини в Twitter.

Сирійські військові потрапили під обстріл в провінції Ідліб. З кінця лютого там йдуть запеклі бої. Регіон частково контролює сирійська опозиція, яку підтримує Туреччина. У той же час, захопити міста повстанців хоче сирійський лідер Башар Асад. На його бік стала російська авіація.

Нині в Анкарі заявили, що літак сирійських військових збили в рамках проведення операції "Весняний щит".

Приблизно в той же час сирійське державне інформаційне агентство SANA написало, що один з літаків Асада, дійсно, обстріляли турецькі військові. Однак, нічого не згадало про те, що сталося з літальним апаратом, ні про долю пілота.


Навчально-бойові літаки L-39 Сирія закупила, у свій час, у Чехословаччині. Урядова армія з їх допомогою, знищує ворожих солдатів.

Конфлікт на північному заході Сирії загострився 27 лютого, коли сирійська авіація за підтримки росіян атакував колону турецьких військових. Тоді загинуло 33 бійця. Туреччина у відповідь розгорнула в Сирії військову операцію "Весняний щит".

Під загрозою опинилися відносини Росії і Туреччини, які в протистоянні сирійського уряду і повстанців — по різну сторону барикад.

Вже у четвер, 5 березня, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган поїде до Москви на переговори з російським президентом Володимиром Путіним, про що "Коментарі" повідомляли раніше.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!