Головна Новини Світ Близький Схід Члени королівської родини Саудівської Аравії опинилися за ґратами
commentss НОВИНИ Всі новини

Члени королівської родини Саудівської Аравії опинилися за ґратами

Арешти серед членів королівської династії є частиною спроб спадкового принца зміцнити власне становище

8 березня 2020, 17:49 comments2752
Поділіться публікацією:
Члени королівської родини Саудівської Аравії опинилися за ґратами

Троє високопоставлених членів королівської родини Саудівської Аравії, включаючи брата короля, були арештовані по нез'ясовним причинам. Двоє чоловіків були одними з найвпливовіших фігур королівства. Затримання сприймаються, як спроби наслідного принца Мухаммеда бен Салмана посилити свої позиції.

У 2017 році десятки саудівських королівських діячів, міністрів і бізнесменів були замкнені в готелі Ritz-Carlton у Ер-Ріяді після того, як наслідний принц наказав заарештувати їх. Мухаммед бен Салман дуже суперечлива постать. Він вважається де-факто правителем королівства після того, як його батько назвав його наслідним принцом у 2016 році.

Інформація про затримання була вперше оприлюднена газетою Wall Street Journal, в якій говорилося, що вони сталися рано вранці в п'ятницю. Троє заарештованих — молодший брат короля принц Ахмед бін Абдулазіз, колишній наслідний принц Мухаммед бен Наїф і королівський кузен принц Наваф Наїф бін.

Мухаммед бен Найеф був міністром внутрішніх справ до тих пір, поки він не був відсторонений від посади і поміщений під домашній арешт Мохаммедом бен Салман в 2017 році. Співробітники американської розвідки вважали його близьким і надійним партнером.

78-річний принц Ахмед бін Абдулазіз — єдиний живий рідний брат короля. У 2018 році він зробив коментарі, які вважаються критичними по відношенню до наслідному принцу, але пізніше сказав, що його неправильно витлумачили. Обидва чоловіки вважаються потенційними суперниками 34-річного наслідного принца на шляху до абсолютної влади.

Як повідомляло видання "Коментарі", Саудівська Аравія не пускатиме туристів в Мекку і Медину.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!