Головна Новини Світ Близький Схід Саудівська Аравія скасує удари батогами як покарання і замінить їх штрафами і позбавленням волі
commentss НОВИНИ Всі новини

Саудівська Аравія скасує удари батогами як покарання і замінить їх штрафами і позбавленням волі

У 2015 році Саудівська Аравія призначила одному блогеру 1000 ударів батогами у вигляді покарання

25 квітня 2020, 19:57 comments2602
Поділіться публікацією:
Саудівська Аравія скасує удари батогами як покарання і замінить їх штрафами і позбавленням волі

В уряді Саудівської Аравії прийняли рішення про скасування ударів батогами як форми покарання у ході проведеної реформи у сфері прав людини. В якості альтернативи такому виду покарання будуть використовувати більш гуманні штрафи і позбавлення волі. Про це повідомили у виданні Reuters з посиланням на документ Верховного суду Саудівської Аравії.

Король Салман разом зі своїм сином, наслідним принцом Мухаммедом бін Салман проводять кампанію реформ у сфері прав людини в Саудівської Аравії. За інформацією видання, раніше судді періодично по-своєму інтерпретували релігійні тексти і створювали дуже багато випадків, коли в як покарання за злочин використовувалося покарання у вигляді ударів батогами.

Наприклад, відомі випадки такого покарання, як за домагання, так і за відвідування громадських місць у стані алкогольного сп'яніння, що, на думку правозахисних організацій, є непорівнянними злочинами.

Правозахисні організації вже багато років боролися за скасування ударів батогами як форму покарання в Саудівській Аравії. І тепер, схоже, їх прагнення дали успішні плоди.

Одним з найбільш скандальних випадків, пов'язаних з ударами батогами, була справа блогера Раифа Бадаві в 2015 році. Чоловік образив іслам і здійснив кілька кіберзлочинів, за що суд Саудівської Аравії засудив його до отримання 1000 ударів батогами. Згодом покарання скасували через міжнародного скандалу.

Як повідомляв портал "Коментарі", Італія планує відкрити Колізей та інші пам'ятки та музеї вже в травні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!