Головна Новини Світ Близький Схід В Іраку схопили лідера угрупування "Ісламська держава" - Al Arabiya
commentss НОВИНИ Всі новини

В Іраку схопили лідера угрупування "Ісламська держава" - Al Arabiya

Абу Ібрагім Аль-Хашимі Аль-Кураш став лідером угруповання "Ісламська держава" після того, як в 2019 році США ліквідували його попередника Абу Бакра аль-Багдаді

21 травня 2020, 09:03 comments2293
Поділіться публікацією:
В Іраку схопили лідера угрупування "Ісламська держава" - Al Arabiya

Лідера терористичного угруповання "Ісламська держава" схопили силовики в Іраку. Про арешт відзвітували представники розвідки, йдеться в повідомленні телеканалу Al Arabiya.

За даними видання, в 2019 році угрупування бойовиків, які влаштовують теракти по всьому світу, очолив Абу Ібрагім Аль-Хашимі Аль-Кураш. Так його називають самі бойовики. Разом з тим, американські військові вважають, що це ім'я взяв собі Амір Мохаммед Абдель Рахман аль-Мауля. Він є одним із засновників злочинної організації і одним з головних її ідеологів. Терорист очолив "Ісламську державу", коли в 2019 році восени американські спецслужби змогли знищити його попередника — Абу Бакра аль-Багдаді.

Де саме і за яких умов вдалося схопити нового лідера угруповання бойовиків, розвідка не повідомляє. Однак стверджують, що справжнє ім'я затриманого — Абдельнасер аль-Кирдаш. Раніше він нібито очолював групу, яка виготовляла для бойовиків іприт. Це гірчичний газ, який використовували для атак на військовослужбовців Іраку. Тривалий час у Сирії аль-Кирдаш керував фабриками, де терористи виготовляли собі зброю і боєприпаси.

Раніше, нагадаємо, "Коментарі" писали про те, що бойовики "Ісламської держави" закликали терористів в різних країнах заражати світ коронавірусом.
Фото: Al Arabiya



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!