Головна Новини Світ Решта світу У Киргизії двох екс-прем'єрів засудили до в'язниці
commentss НОВИНИ Всі новини

У Киргизії двох екс-прем'єрів засудили до в'язниці

Два колишніх прем'єр-міністра Киргизії засуджені за корупцію

7 грудня 2019, 03:35 comments1843
Поділіться публікацією:
У Киргизії двох екс-прем'єрів засудили до в'язниці

У Киргизії засудили двох колишніх прем'єрів Сапара Ісакова і Жанторо Сатыбалдиева до тюремного ув'язнення. Про це йдеться в рішенні суду.

Два роки тому в Киргизії вибухнув скандал навколо столичної ТЕЦ. За звинуваченням у корупційних угодах був засуджений колишній прем'єр Ісаков до 15 років позбавлення волі, а Сатибалдієв до 7,5 років позбавлення волі.

Модернізація єдиною ТЕЦ Бішкека була проведена за допомогою кредиту, взятого в Китаї, в розмірі понад 300 млн дол. Коли настали аномальні морози ТЕЦ не забезпечити роботу й були відключені від тепла будинки, дитячі садки, школи та лікарні. Пізніше за звинуваченням у корупції були затримані колишні прем'єри і навіть колишній президент Алмазбек Атамбаєв.

Як повідомляв сайт "Коментарі", серед лідерів антикорупційного руху – Сінгапур, Швеція і Фінляндія. М'які скандинавські методи кшталт підвищення зарплат топ-менеджменту в 10-15 разів чи здатні змінити щось у нас, тому залишається сподіватися лише на появу українського Лі Куан Ю, здатного впровадити сінгапурську модель з її автономною судовою системою, максимальним посиленням законодавства.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!