Головна Новини Світ Решта світу В Узбекистані будуть оцінювати інфляцію за "індексом плову"
commentss НОВИНИ Всі новини

В Узбекистані будуть оцінювати інфляцію за "індексом плову"

"Індекс плову" в Узбекистані стане ще одним індикатором цін на продукти

10 січня 2020, 17:32 comments1763
Поділіться публікацією:
В Узбекистані будуть оцінювати інфляцію за "індексом плову"

Держкомстат Узбекистану має намір оцінювати рівень інфляції в країні за новою методикою, яку назвали "індекс плову". Даний критерій вводять за аналогією з "індексом бігмака", який, хоч і не є офіційним, але розраховується вже більше 30 років. Про це повідомила прес-служба Держкомстату Узбекистану.

У відомстві пояснюють, що для визначення зміни цін на продукти вирішили взяти таке блюдо, яке містить кілька популярних продуктів. Страва, вартість якого будуть аналізувати статистики, також повинна відображати культурні особливості регіону.

"У більшості європейських держав "індекс Біг Мака" орієнтується на специфіку кожної країни. Найпопулярнішим же для нашої республіки буде формування даних "індексу плову", — йдеться у повідомленні статистичного відомства.

Для розрахунку нового індикатора, Держкомстат Узбекистану склав перелік продуктів із стандартного рецепта блюда національної кухні. Чиновники мають намір публікувати зміни ціни кілограма плову через рівні періоди часу.

Як повідомляв портал "Коментарі", на думку редакції журналу The Economist, держава в Центральній Азії — Узбекистан — зайняла першу позицію в рейтингу "Країна року".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!