Головна Новини Світ Решта світу У Болгарії звинуватили в шпигунстві двох російських дипломатів
commentss НОВИНИ Всі новини

У Болгарії звинуватили в шпигунстві двох російських дипломатів

Російські дипломати вивідували держтаємниці Болгарії впродовж кількох років

24 січня 2020, 14:37 comments1525
Поділіться публікацією:
У Болгарії звинуватили в шпигунстві двох російських дипломатів

В Болгарії виявили розвідувальну діяльність двох росіян, що користуються дипломатичним імунітетом. Про це повідомляє прокуратура держави.

В ході досудового розгляду справи про злочин проти Республіки Болгарія стало відомо, що двоє громадян Російської Федерації збирали інформацію, що становить державну таємницю, щоб передати її іноземній державі або іноземній організації. Так, один з дипломатів з 2017 року вивідував інформацію про механізми виборчого процесу в країні. При цьому, він був першим секретарем в консульському відділі посольства Російської Федерації в Софії. Другий фігурант — співробітник Торгового представництва Російської Федерації в Софії — підключився до шпигунства в 2018 році. Встановлено, що росіянин збирав розвідувальну інформацію про державну та службову таємницю з галузі енергетики та енергетичної безпеки країни. Дані "дипломатичний шпигун" згодом відправив у штаб-квартиру російської розвідувальної служби у Москві. Повідомляється, що росіянин знаходив контакти з болгарами, що володіють необхідною інформацією.

Зазначимо, що кримінальну справу припинено через недоторканність дипломатів, незважаючи на наявність підстав для притягнення їх в якості обвинувачених.

Раніше "Коментарі" розповіли про те, як в Давосі напередодні Всесвітнього економічного форуму затримали двох росіян з дипломатичними посвідченнями, хоча ті представилися водопровідниками.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!