Головна Новини Світ Решта світу Атака коронавірусу: кількість заражених перевищила 100 тисяч, 21 людина захворіла на круїзному лайнері в США
commentss НОВИНИ Всі новини

Атака коронавірусу: кількість заражених перевищила 100 тисяч, 21 людина захворіла на круїзному лайнері в США

В результаті спалаху коронавірусу загинули понад 3400 осіб

7 березня 2020, 08:52 comments2158
Поділіться публікацією:
Атака коронавірусу: кількість заражених перевищила 100 тисяч, 21 людина захворіла на круїзному лайнері в США

Коронавірус заразив уже понад 100 000 людей по всьому світу, зокрема, 21 випадок захворювання виявлено на кораблі поблизу Сан-Франциско. Про це інформує агентство Reuters.

Так, віце-президент Майк Пенс, нещодавно призначений керівником уряду США, повідомив, що круїзне судно Grand Princess буде доставлено в невказаний некомерційний порт, де перевірять всіх 2400 пасажирів і 1100 членів екіпажу. Оскільки у 21 людини на борту тест на коронавірус виявився позитивним.

Повідомляється, що в результаті спалаху загинули понад 3400 осіб, і хвороба охопила більш 90 країн, причому 7 країн повідомили про свої перші випадки захворювання в п'ятницю. Всього кількість хворих досягла 101,9 тисяч осіб. Економічна шкода також посилилася: фондові ринки продовжують падати.

Додамо, що Трамп в п'ятницю підписав законопроект, що передбачає виділення 8,3 млрд доларів для розширення можливостей тестування на коронавірус і фінансування інших заходів у Сполучених Штатах. Випадки були зареєстровані в більш ніж половині з 50 штатів США. 15 осіб загинули в країні.

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) заявила, що кожна країна повинна зробити боротьбу з епідемією своїм головним пріоритетом, вказавши на національний план дій Ірану.

Зазначимо, що Ватикан повідомив про свій перший випадок. Зараз Італія є найбільш постраждалою європейською країною, там померло як мінімум 124 людини. Тоді як Південна Корея в суботу повідомила про 174 додаткових випадки, в результаті чого загальнонаціональний підрахунок склав 6767 осіб. Материковий Китай, де почався спалах, повідомив про 99 нових підтверджених випадків, але, за даними, близько чверті з них відбулося за межами країни.

У повідомленні говориться, що на цьому тижні ВООЗ підрахувала, що близько 3,4% підтверджених випадків захворювання COVID-19, викликаного вірусом, призвели до смерті, що перевищує рівень смертності від сезонного грипу (менше 1%).

Раніше "Коментарі" писали, що Apple перевела 12 тисяч своїх співробітників на домашню роботу через коронавірус.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!