Головна Новини Світ Решта світу У Новій Зеландії дозволили робити аборти
commentss НОВИНИ Всі новини

У Новій Зеландії дозволили робити аборти

До нововведення у Новій Зеландії можна було зробити аборт тільки після схвалення 2 лікарів і при «серйознiй небезпецi» для здоров'я

19 березня 2020, 18:11 comments2122
Поділіться публікацією:
У Новій Зеландії дозволили робити аборти

Уряд Нової Зеландії ухвалив законопроект, який дозволяє жінкам робити аборти і виключає такий вчинок з закону про злочини. Про це повідомляє місцеве видання New Zealand Herald.

Жінкам у Новій Зеландії вдалося домогтися легалізації абортів для самостійного прийняття рішення в цьому питанні. За ухвалення законопроекту проголосували 68 членів парламенту. Проти виступили 51. Для вступу закону в силу його повинен підписати генерал-губернатор.

Тепер місцеві жінки зможуть звертатися в медичні центри для абортів без необхідності отримувати дозвіл двох лікарів, щоб зробити аборт до 20 тижня вагітності. Раніше аборт можна було зробити лише у випадку "серйозної небезпеки" для здоров'я жінки.

Міністр юстиції Нової Зеландії Ендрю Літтл підкреслив важливість прийнятого закону і уточнив, що легалізація абортів переносить країну в сучасне 21-е століття і демонструє сучасні погляди.

Як повідомляв портал "Коментарі", в Україні жінки заробляють на 25% менше чоловіків.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!