Головна Новини Світ Решта світу Установки «зеленої енергетики» загрожують природоохоронним зонам по всьому світу
commentss НОВИНИ Всі новини

Установки «зеленої енергетики» загрожують природоохоронним зонам по всьому світу

Понад 2200 установок по всьому світу, що рятують екологію планети, побудовані в місцях дикої природи

25 березня 2020, 23:43 comments2207
Поділіться публікацією:
Установки «зеленої енергетики» загрожують природоохоронним зонам по всьому світу

Вітрові, сонячні і гідроенергетичні установки, як з'ясувалося, представляють зростаючу загрозу для безлічі природоохоронних зон по всьому світу. Про це повідомляє ВВС.

Дослідники виявили, що понад 2200 "зелених" енергетичних установок були побудовані на залишившихся ділянках дикої природи Землі. А близько 17% установок і зовсім розташовані в охоронюваних регіонах. Загальна кількість об'єктів відновлюваної енергетики, які використовуються у всьому світі, істотно збільшилася за останні 20 років.

Дослідники з'ясували, що встановлення будують у районах, що мають екологічне значення і представляють загрозу для ключових природних середовищ існування. Група учених склала карту розташування 12500 об'єктів і з'ясувала, що 169 і зовсім знаходяться в строго контрольованих охоронюваних районах, де взагалі не повинно відбуватися ніякої діяльності в галузі розвитку.

Західноєвропейські країни вважаються найгіршими порушниками на поточний момент: у Німеччині та Іспанії знаходяться по 258 "зелених" установок у природоохоронних зонах. В той же час в Китаї їх 142.

Провідний автор дослідження заявив: "Енергетичні об'єкти і інфраструктура серед них, така як дороги і підвищена активність людини, можуть бути неймовірно шкідливими для навколишнього природного середовища".

Як повідомляв портал "Коментарі", суд відкрив справу проти голови ОПУ Єрмака за неподання декларації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!