Головна Новини Світ Решта світу В Індонезії прокинувся небезпечний вулкан: людей готують до евакуації
commentss НОВИНИ Всі новини

В Індонезії прокинувся небезпечний вулкан: людей готують до евакуації

Один з найнебезпечніших вулканів планети вивергає лаву і викинув в небо півкілометровий стовп попелу.

13 квітня 2020, 10:11 comments3501
Поділіться публікацією:








В Індонезії прокинувся небезпечний вулкан: людей готують до евакуації

В Індонезії прокинувся один з найнебезпечніших вулканів на планеті — Анак-Кракатау. Стовп попелу піднявся на висоту в півкілометра.

Перші рухи на вулкані Кракатау в Індонезії сейсмологи помітили ще в п'ятницю, 10 квітня. Але тоді вогняна гора була ще не дуже активною. Тепер же вона тільки набирається сили і кожне наступне виверження стає все потужнішим. Цього разу крім потоків лави назовні вирвався величезний стовп попелу. Він піднявся в небо на півкілометра, повідомили в вулканологічному центрі країни. Виверження не припинялося 40 хвилин.

Скачать видео

Місцеві, які живуть на островах неподалік від вулкана, до подібної активності вже звикли. Поки що загрози для них немає. Але все ж рятувальники і правоохоронці перейшли на посилений режим роботи. Людей попросили зібрати речі, про всяк випадок. Також всі повинні бути готові до термінової евакуації, якщо Кракатау не заспокоїться.


Варто відзначити, що це один з найбільш небезпечних вулканів планети. Торік його виверження спровокувало потужне цунамі. Узбережжя Індонезії накрила смертоносна хвиля. Тоді загинуло понад 400 осіб. Кілька тисяч були травмовані. Найжахливішими руйнування були в 1883 році. Виверження вулкану тоді також спровокувало цунамі, яке забрало життя 36 тисяч місцевих жителів. 165 поселень були стерті з лиця землі.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, що каскадер пройшов по канату над гирлом активного вулкану.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!