Головна Новини Світ Решта світу У Таїланді людина вперше заразилася коронавірусом від померлого
commentss НОВИНИ Всі новини

У Таїланді людина вперше заразилася коронавірусом від померлого

Коронавірус від померлого пацієнта підчепив паталогоанатом, який проводив судмедекспертизу.

15 квітня 2020, 09:12 comments1611
Поділіться публікацією:
У Таїланді людина вперше заразилася коронавірусом від померлого

У Таїланді вперше людина заразилася коронавірусом від померлого пацієнта. Судмедексперт підчепив Covid-19 під час розтину. Про це повідомляє Daily Mail.

Перший випадок інфікування коронавірусом від трупа зафіксували в Бангкоку. Після розслідування події вдалося з'ясувати, що ні з ким із живих пацієнтів з Covid-19 судмедексперт не контактував. А отже єдиним джерелом зараження міг бути лише померлий пацієнт. Остаточно версію зараження від третьої особи дослідники не відкидають, але запевняють, що ймовірність такого сценарію мізерно мала. Слід зазначити, що хворого медика також не вдалося врятувати. Незабаром після інфікування від теж помер.

Після цього інциденту всім судмедекспертам в Таїланді наказали дотримуватися максимальних заходів безпеки при роботі з трупами, особливо якщо мова йде про померлих від коронавірусу.

Раніше Всесвітня організація охорони здоров'я закликала медиків по всьому світу бути вкрай обережними у поводженні з тілами померлих від коронавірусу. Вчені до кінця не вивчили механізм передачі Covid-19. У багатьох країнах тіла після смерті спалюють. В Україні також розробляють механізм поводження з померлими. Зараз тіла упаковують у спеціальні герметичні пакети, а в деяких містах для них риють окремі могили. Наприклад, кілька сотень таких з'явилися в Дніпрі, про що "Коментарі" розповідали раніше.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!