У спорожнілому парку Тель-Авіва оселилися шакали

Зоологи просять місцевих жителів не підгодовувати шакалів, які оселилися в популярному парку Тель-Авіва.

У спорожніломучерез карантин парку Яркон в Тель-Авіві оселилися дикі шакали. Про це повідомляє сайт "i24".

Нових жителів очевидці помічали вже не раз. Десятки шакалів стали господарювати в парку незадовго після того, як в Ізраїлі оголосили карантин. Популярний парк Яркон спорожнів без відвідувачів і це привернуло увагу хижаків, вважають зоологи. У звичайний час шакали намагаються не потрапляти людям на очі. У місто вони забрідають найчастіше, щоб поживитися недоїдками зі сміттєвих баків. Зараз з цим складно, тому звірі шукають поживу в парку. До того ж серед порожніх алей вони відчувають себе в безпеці.

Зоологи переконливо просять людей не підгодовувати тварин. Шакали до подібного поводження дуже швидко звикають. І вже після відміни карантину вони будуть випрошувати їжу у відвідувачів парку. При цьому вони залишаться дикими тваринами і можуть у будь-який момент напасти, зокрема на дітей, розповів зоолог Ярив Малиши.

"У диких шакалів виробляється взаємозв'язок між людиною і їжею. Вони можуть підійти до людини максимально близько в пошуках їжі", - говорить фахівець.

Якщо ж шакалів навмисне не підгодовувати, вони підуть з парку самі, як тільки туди повернуться люди.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, що на спорожнілому узбережжі Індії стали масово відкладати яйця рідкісні оливкові черепахи.