Головна Новини Світ Решта світу Рідкісні черепахи облюбували спорожнілі пляжі Таїланду
commentss НОВИНИ Всі новини

Рідкісні черепахи облюбували спорожнілі пляжі Таїланду

Рідкісні шкірясті черепахи відкладають яйця на пляжах в Таїланді, на які через навалу туристів не припливали десятки років поспіль

22 квітня 2020, 08:36 comments3113
Поділіться публікацією:
Рідкісні черепахи облюбували спорожнілі пляжі Таїланду

Рідкісні шкірясті черепахи облюбували пляжі Таїланду, спорожнілі через коронавірус. Вперше за кілька десятків років вони повернулися на колись багатолюдні пляжі Пхукета і почали відкладати там яйця. Про це повідомили співробітники дослідницького морського біоцентру.

Екологи виявили на безлюдних пляжах відразу 11 місць, де морські гіганти облаштували гнізда і відклали яйця. Подібного не можуть пригадати навіть старожили. Зазвичай на цих пляжах багато туристів і це відлякує черепах. Зараз у Таїланді карантин і туристичний Пхукет спорожнів.

Слід зазначити, що шкірясті черепахи занесені до Червоної книги. Вони найбільші серед всіх своїх родичів. Доросла черепаха може досягти розмірів в два з половиною метри. При цьому вага однієї такої близько 600 кілограмів. Тому дослідників дуже порадувала ситуація, яка склалася.

"Це гарний знак. Адже багато місць для розмноження цих черепах відібрала у них цивілізація", — говорить керівник дослідницького центру.

Вчені сподіваються, що за той недовгий час, поки триватиме карантин, екосистема зможе хоч трохи відновитися.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, що на Філіппінах біля узбережжя спорожнілих пляжів почали масово розмножуватися томатні медузи.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!