Головна Новини Світ Решта світу Іран про атаку на військовий корабель: загинули 19 моряків
commentss НОВИНИ Всі новини

Іран про атаку на військовий корабель: загинули 19 моряків

Іранська влада не повідомляє про те, як саме есмінець міг атакувати своїх колег під час навчань. Цю подію називають "інцидентом"

11 травня 2020, 13:05 comments2538
Поділіться публікацією:
Іран про атаку на військовий корабель: загинули 19 моряків

Під час навчань в Оманській затоці в Ірані загинули 19 людей. Про це повідомили в прес-службі військово-морських сил Ірану, пише DW. Раніше стало відомо, що іранські військові атакували свій же корабель крилатою ракетою і потопили його.

За офіційними даними, крім 19 загиблих ще постраждали 15 осіб. Вони в задовільному стані, зазначили в прес-службі.

Однак у ВМС не поспішають розповідати подробиці події. Називають все "інцидентом", який стався під час військово-морських навчань з допоміжним кораблем ВМС Konarak. Нагадаємо, що все сталося в районі Джаск і Чабахар. Це південь країни. Військові моряки проводили навчання в Оманській затоці і в якийсь момент есмінець Jamaran випустив протикорабельну крилату ракету в бік іншого іранського корабля. Це сталося помилково, розповіли іранські ЗМІ та інформаційні агентства. При цьому щодо кількості загиблих були різні дані. Журналісти називали число жертв від 20 до 40.

Сам вражений корабель вже доставили в порт, де йому належить пройти повний технічний огляд. Інформацію про те, що він був пошкоджений під час випадкової ракетної атаки, командування армії Ірану не підтверджує, але і не спростовує.

Судно Konarak Іран купив у Нідерландів напередодні Ісламської революції 1979 року. Це корабель завдовжки майже півсотні метрів і важить близько 450 тонн. Він також має на озброєнні крилаті ракети, а також призначений для транспортування військових.

Раніше "Коментарі" розповідали детальніше про атаку на корабель Іранського флоту в Оманській затоці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.dw.com/uk/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!