Посол США в Росії йде у відставку

Хастаман був послом США в РФ з 3 жовтня 2017 року

Посол США в Російській Федерації Джон Хантсман направив президенту Дональду Трампу лист з проханням про відставку. Про це повідомляє "Голос Америки".

У документі наголошується, що Хантсман покине посольство Америки в Росії 3 жовтня.

"Для мене велика честь мати довіру, яку Ви зробили мені, (призначивши) мене послом Сполучених Штатів в Росії в цей історично складний період у двосторонніх відносинах", - йдеться в листі.

Також Хантсман додав, що США "повинні продовжувати змушувати Росію нести відповідальність, коли її дії загрожують нам і нашим союзникам".

"В той час, коли ми не можемо дійти згоди в питання, які розділяють нас, існують загальні інтереси, які ми не можемо ігнорувати", - додав Хантсман.

Хастаман був послом США в РФ з 3 жовтня 2017 року.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", Валерій Чалий прокоментував завершення його чотирирічної каденції в якості посла України в США. Дипломат заявив, що чотири роки - це достатній термін, продемонструвати "гідний результат на важливому зовнішньополітичному напрямку". Він також зазначив, що попереду ще багато роботи попереду і треба докласти багато зусиль для того, щоб зробити незворотнім "той історичний євроатлантичний шлях, який ми обрали і за який українці заплатили величезну ціну - тисячі життів наших Героїв"