Головна Новини Світ Росія У Росії можуть скоротити робочий тиждень
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії можуть скоротити робочий тиждень

У законодавство хочуть внести поправки, що дозволяють тимчасово виконувати трудові обов'язки віддалено

13 серпня 2019, 14:47 comments2974
Поділіться публікацією:
У Росії можуть скоротити робочий тиждень

Федерація незалежних профспілок Росії ініціювала переклад росіян на чотириденний робочий тиждень при обов'язковому збереженні колишнього розміру заробітної плат. Ця пропозиція спрямована в Мінпраці, повідомляє прес-служба організації.

 Можливість переходу на чотириденний робочий тиждень активно обговорюється і в світі, і в нашій країні. В якості прикладу там призвели заява прем'єр-міністра Росії Дмитра Медведєва, який не виключив майбутньому переходу на подібний графік.

У ФНП послалися на позитивний досвід окремих країн, галузей і підприємств, на яких 35-годинний робочий тиждень вже зараз є реальністю.

"Показово, що всі європейські країни, що входять в першу десятку за найменшої тривалості робочого часу (від 27 до 40 годин тиждень), знаходяться на високому рівні соціально-економічного розвитку", — сказала заступник голови Департаменту соціально-трудових відносин та соціального партнерства Апарату ФНПР Олена Косаківська.

Як повідомляло видання "Коментарі", новое дослідження показало, що відпустка продовжує життя людини багато в чому тому, що знижує ймовірність появи метаболічного синдрому.

Вчені з Сіракузького університету в Нью-Йорку з'ясували, що більш активно відпочиваючі люди рідше стикаються з серцево-судинними захворюваннями, оскільки сам метаболічний синдром є станом, ризик якого можна знизити.

Зокрема, цього можна добитися за рахунок втрати зайвої ваги, фізичних навантажень і відмови від куріння. А ось про вплив відпустки до останнього часу вченим було відомо не так багато. Свої висновки вони зробили в ході спостережень за здоров'ям 63 працівників, які побували в оплачуваних відпустки. Всі вони здавали аналізи крові, їм також вимірювали об'єм талії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!