Російський журналіст заявив про переїзд до Києва

Російський журналіст Ілля Жегулев переїжджає до Києва

Російський журналіст Ілля Жегулев, який працював у виданнях "Медуза" і Forbes, заявив про свій переїзд до Києва. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

"З вересня я працюю в агентстві Reuters, в українському офісі, на посаді кореспондента-розслідувача. Дада, Reuters не тільки пише новини і хоч в Києві буде всього один розслідувач, агентство величезна і я буду себе почувати явно не на самоті. Причин кілька. особисті причини (дружині запропонували роботу мрії) наклалися на бажання ризикнути, спробувати щось кардинально нове ", - пише Жегулев.

Журналіст також заявив про те, що почне вчити українську мову. При цьому, однак, у своєму пості він не зміг з вибором написання "в Україні" або "на Україні", і написав, що їде "до Києва".

"Тепер мені треба буде згадувати всю журналістику даних, яку ми віддавали Голунова і вчити відразу дві мови - англійська, який я призабув і український, якого я не знав зовсім. Але злякатися і не йти - це трохи не про мене", - додав він.

російський журналіст Шура Бурятін оголошував голодування на підтримку українського режисера Олега Сенцова. "Голодування - це форма протесту, яку легко підтримати. Вчора до голодування Сенцова приєднався антифашист Олександр Кольченко, засуджений разом з ним у тій самій сфабрикованою справою ... Кольченко недавно сидів в карцері, до цього лежав у тюремній лікарні з дистрофією - і приєднався. А мені що заважає? Для цього необов'язково сидіти в тюрмі, це дія вільної людини ", - заявив журналіст. Бурятін підкреслив, що йому абсолютно все одно, чий Крим. Мова просто про людину, якого посадили на двадцять років за вигадане злочин.