Вишинський, переданий Росії при обміні полоненими, вирішив повернутися до України

Масштабний обмін полоненими відбувся у форматі 35 на 35

Головний редактор "РИА Новости — Украина" Кирило Вишинський, який був виданий в Росію в рамках обміну полоненими, заявив про намір повернутися в Україну.

"Я повернуся і буду брати участь у судових засіданнях. Хочу довести свою невинність", - сказав він в ефірі пропагандистського телеканалу "Росія 24".

Наступне засідання у справі має відбутися 16 вересня. Але точну дату повернення Вишинський не назвав, заявивши, що з даного питання буде консультуватися з адвокатами і секретаріатом суду.

Вишинський також заявив, що буде і далі займатися журналістикою.

Нагадаємо, затриманому в 2015 році в Києві Кирилу Вишинському інкримінують вчинення державної зради та ведення підривної інформаційної діяльності проти України. 4 квітня Подільський районний суд столиці почав розглядати справу Вишинського по суті. 19 липня президент України Володимир Зеленський заявив про готовність до обміну незаконно засудженого в РФ режисера Олега Сенцова, який міститься у російській колонії, на Вишинського.

28 серпня видання "Коментарі" повідомило, що запобіжний захід для Вишинського змінений Київським апеляційним судом на особисте зобов'язання. Відразу після оголошення постанови, в'язень був звільнений з-під варти.

Сьогодні, 7 вересня, Україна і Росія провели обмін утримуваними особами у форматі 35 на 35. В Україну повернулися, зокрема, 24 військовополонених моряка, кримський режисер Олег Сенцов, журналіст Роман Сущенко, Станіслав Клих, Олександр Кольченко, Микола Карпюк, Володимир Балух, Євген Панов, Павло Гриб, Олексій Сизонович, Едем Бекіров і Артур Панов. Українські моряки були звільнені на поруки омбудсмена Людмили Денисової.

Україна видала Росії, зокрема, главреда "РИА Новости-Украина" Кирила Вишинського, військового Віктора Агєєва, бойовика "ДНР" і фігуранта справи авіакатастрофи рейсу МН17 Володимира Цемаха, завербованого українського військового Олександра Ракушина та ін.