Головна Новини Світ Росія Вишинський, переданий Росії при обміні полоненими, вирішив повернутися до України
commentss НОВИНИ Всі новини

Вишинський, переданий Росії при обміні полоненими, вирішив повернутися до України

Масштабний обмін полоненими відбувся у форматі 35 на 35

7 вересня 2019, 21:42 comments3223
Поділіться публікацією:
Вишинський, переданий Росії при обміні полоненими, вирішив повернутися до України

Головний редактор "РИА Новости — Украина" Кирило Вишинський, який був виданий в Росію в рамках обміну полоненими, заявив про намір повернутися в Україну.

"Я повернуся і буду брати участь у судових засіданнях. Хочу довести свою невинність", — сказав він в ефірі пропагандистського телеканалу "Росія 24".

Наступне засідання у справі має відбутися 16 вересня. Але точну дату повернення Вишинський не назвав, заявивши, що з даного питання буде консультуватися з адвокатами і секретаріатом суду.

Вишинський також заявив, що буде і далі займатися журналістикою.

Нагадаємо, затриманому в 2015 році в Києві Кирилу Вишинському інкримінують вчинення державної зради та ведення підривної інформаційної діяльності проти України. 4 квітня Подільський районний суд столиці почав розглядати справу Вишинського по суті. 19 липня президент України Володимир Зеленський заявив про готовність до обміну незаконно засудженого в РФ режисера Олега Сенцова, який міститься у російській колонії, на Вишинського.

28 серпня видання "Коментарі" повідомило, що запобіжний захід для Вишинського змінений Київським апеляційним судом на особисте зобов'язання. Відразу після оголошення постанови, в'язень був звільнений з-під варти.

Сьогодні, 7 вересня, Україна і Росія провели обмін утримуваними особами у форматі 35 на 35. В Україну повернулися, зокрема, 24 військовополонених моряка, кримський режисер Олег Сенцов, журналіст Роман Сущенко, Станіслав Клих, Олександр Кольченко, Микола Карпюк, Володимир Балух, Євген Панов, Павло Гриб, Олексій Сизонович, Едем Бекіров і Артур Панов. Українські моряки були звільнені на поруки омбудсмена Людмили Денисової.

Україна видала Росії, зокрема, главреда "РИА Новости-Украина" Кирила Вишинського, військового Віктора Агєєва, бойовика "ДНР" і фігуранта справи авіакатастрофи рейсу МН17 Володимира Цемаха, завербованого українського військового Олександра Ракушина та ін.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!