Головна Новини Світ Росія Балух буде вимагати відшкодування моральної шкоди від російських тюремників
commentss НОВИНИ Всі новини

Балух буде вимагати відшкодування моральної шкоди від російських тюремників

Балух був звільнений в рамках обміну полоненими 7 вересня

10 вересня 2019, 16:34 comments1545
Поділіться публікацією:
Балух буде вимагати відшкодування моральної шкоди від російських тюремників

Адвокат колишнього політв'язня, кримського активіста Володимира Балуха Ольга Дінзе направила в суд скаргу у зв'язку з безперервним перебуванням її підзахисного в ШІЗО (штрафний ізолятор) колонії в Торжку Тверської області, повідомляє "Крим.Реалії".

Засідання Торжокського міжрайонного суду по даній скарзі відбудеться 26 вересня.

"У зв'язку з тим, що Балух відбув з колонії разом з особовою справою, у нас відкладається судове засідання, оскільки виникли якісь перешкоди до розгляду. Я продовжую діяти в цьому напрямку", — сказала вона.

Адвокат зазначила, що буде уточнювати позовні вимоги в частині відшкодування моральної шкоди, а також буде наполягати на розгляді справи в межах наданих нею матеріалів.

Зазначимо, Володимира Балуха неодноразово поміщали в ШІЗО колонії, де він відбував покарання. В цілому він провів у штрафному ізоляторі близько двох місяців.

Нагадаємо, після початку анексії Криму український активіст і фермер Володимир Балух демонстративно відмовився прийняти громадянство РФ і вивісив на своєму будинку прапор України. Російські силовики і окупаційна влада переслідували Балуха за його проукраїнську позицію, неодноразово проводили у нього обшуки і заарештовували.

4 серпня 2017 року "Роздольненський районний суд Криму" засудив активіста до 3 років і 7 місяців колонії загального режиму. 18 березня 2018 року в знак протесту Балух оголосив голодування, яке був змушений завершити через 205 днів через серйозне погіршення здоров'я.

Як писав сайт "Коментарі", кримський фермер Володимир Балух був звільнений 7 вересня в рамках масштабного обміну полоненими.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!