Головна Новини Світ Росія Кремль оголосив в міжнародний розшук "агента США"
commentss НОВИНИ Всі новини

Кремль оголосив в міжнародний розшук "агента США"

Причин для розшуку Олега Смоленкова вважають за краще не називати

23 вересня 2019, 16:42 comments1816
Поділіться публікацією:
Кремль оголосив в міжнародний розшук "агента США"

Російська Федерація оголосила в міжнародний розшук як безвісти зниклого колишнього чиновника адміністрації президента Росії Олега Смоленкова, якого Россмо називають "агентом США". Про це передає інформагентство "РБК-Україна", посилаючись на російські джерела.

При цьому наголошується, що Міністерство внутрішніх справ Росії вважає за краще промовчати про причини, за якими Смоленков був оголошений в розшук.

Нагадаємо, на початку вересня ряд іноземних ЗМІ повідомили, що важливого інформатора американських спецслужб вивезли з Російської Федерації в результаті спецоперації в 2018 році з побоювань, що його розкриють.

Газета "Комерсант" повідомляє, що "агентом США" міг бути Олег Смоленков — співробітник адміністрації президента, який пропав у 2017 році після виїзду на відпочинок в Чорногорію з сім'єю. З інших джерел про Смоленкове відомо, що він працював в посольстві РФ у Вашингтоні, коли послом був нинішній помічник президента Путіна Юрій Ушаков, а також в апараті уряду. За повідомленням The New York Times, американські спецслужби завербували Смоленкова ще кілька десятиліть тому.

Нагадаємо, портал "Коментарі" повідомляв про багаторічне впровадження спецслужб Росії в роботу американського Федерального бюро розслідувань. Передбачається, що російська сторона також змогла зламати допоміжні канали зв'язку, які використовувало ФБР, що бюро сприйняло дуже серйозно.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!