Головна Новини Світ Росія "Скрізь бандерівці і неонацисти": МЗС Росії обурився через марш в Києві
commentss НОВИНИ Всі новини

"Скрізь бандерівці і неонацисти": МЗС Росії обурився через марш в Києві

У Москві закликали світову спільноту вплинути на українське керівництво

15 жовтня 2019, 18:05 comments3423
Поділіться публікацією:
"Скрізь бандерівці і неонацисти": МЗС Росії обурився через марш в Києві

Міністерство закордонних справ Росії розкритикувало марш, присвячений річниці створення Української повстанської армії, який за традицією пройшов в Києві в День захисника України, 14 жовтня. Про це сказано в заяві відомства.

"Радикальні організації влаштували марші з нацистською символікою, що супроводжувалися агресивними гаслами і прославлянням гітлерівських колабораціоністів Бандери і Шухевича... В цьому році неонацисти в ультимативній формі вимагали від влади країни не допустити реалізації домовленостей "нормандського формату" по розведенню сил на лінії зіткнення в Донбасі та імплементації "формули Штайнмаєра", — сказано в заяві.

У відомстві висловили розчарування у зв'язку з тим, що міжнародне співтовариство не реагує на акції українських націоналістів.

"Ніяк не реагують на націоналістичні настрої на Україні її західні покровителі, в тому числі залучені в мирний процес на сході країни. Історія показує, що політика потурання і загравання з екстремістськими рухами призводить до вкрай небезпечних наслідків", — наголошують російські дипломати.

Також в МЗС РФ були обурені відвідуванням прем'єр-міністром Олексієм Гончаруком концерту націоналістичної рок-гурти "Сокира Перуна".

У МЗС закликали міжнародні структури, в тому числі ООН, ОБСЄ і Раду Європи "дати принципову оцінку подібним неонацистським акціям і спонукати Київ до протидії таким тенденціям".

Нагадаємо, 14 жовтня в День захисника України пройшло відразу три акції протесту: дві з них — проти капітуляції і "формули Штайнмайера" і одна — на підтримку колишнього бійця Нацгвардії Віталія Марківа, засудженого в Італії на 24 роки.

13 жовтня Олексій Гончарук відвідав концерт гурту "Сокира Перуна" в Києві. У 2018 році поліція порушила відносно музикантів кримінальне провадження за фактом використання під час виступу нацистської символіки. Олексій Гончарук заявив, що не має жодного відношення до організації цього концерту і просто прийшов зустрітися з ветеранами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!