Головна Новини Світ Росія РФ планує визнати українців і білорусів носіями російської мови
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ планує визнати українців і білорусів носіями російської мови

Готуються зміни в законі, які дозволять українцям не проходити співбесіду

17 жовтня 2019, 10:40 comments1632
Поділіться публікацією:
РФ планує визнати українців і білорусів носіями російської мови

Сьогодні в Росії розглянуть проект закону про визнання українців і білорусів носіями російської мови без проходження співбесіди при зверненні за отриманням громадянства Росії. Про це повідомляє прес-служба уряду РФ.

 У повідомленні наголошується, що згідно з частиною 1 статті 331 закону "Про громадянство РФ" іноземні громадяни або особи без громадянства можуть бути визнані носіями російської мови у випадку, якщо дані особи або їх родичі по прямій висхідній лінії постійно проживають або раніше постійно проживали на території Росії   або СРСР.

Також у прес-службі зазначили, що проектом федерального закону передбачається можливість визнання комісією носіями російської мови без проходження вищезазначеного співбесіди громадян Республіки Білорусь і громадян України.

У Росії зараз немає єдиного підходу до проведення комісіями співбесід з претендентами громадянства РФ.

Десь проводять співбесіду де було застосовано аудіо-, відео — та мультимедійні матеріали, а десь просто тести на знання російської мови.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв про намір президента Володимира Зеленського видавати етнічним українцям по всьому світу паспорта громадянина України. Це стало своєрідною відповіддю Кремля, який до того моменту підписав директиву щодо спрощення процедури російської паспортизації Донбасу.

"Ми розуміємо, що він спрямований на наших громадян, які вимушені проживати на тимчасово окупованих територіях. Цей крок створює додаткові перешкоди на шляху до деескалації конфлікту і реінтеграції Донбасу, прихильність до якого керівництво Росії неодноразово декларував", — позначили в Офісі глави держави Зеленського в середині липня.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!