Головна Новини Світ Росія Росія намагалася перекроїти мінський формат, - екс-міністр
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія намагалася перекроїти мінський формат, - екс-міністр

Кремль діяв через українських депутатів

18 жовтня 2019, 18:53 comments2329
Поділіться публікацією:
Росія намагалася перекроїти мінський формат, - екс-міністр

Представники Росії хотіли перенести засідання Тристоронньої контактної групи з Мінська в Астану (Казахстан). Про це заявив колишній міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш, передає "Радіо НВ".

"Була спроба в Казахстан перемістити переговорний процес. І навіть були заяви, і більш того — неформально зверталися представники російської сторони до багатьох громадських діячів тут, в Україні (і навіть політиків чинних, я не буду про них говорити, але це були політики в ранзі глав комітетів Верховної Ради України минулого скликання), з проханням приїхати до Астани", — розповів він.

Нагадаємо, переговори про врегулювання конфлікту на Донбасі почалися в Мінську влітку 2014 року. Засідання Тристоронньої контактної групи в складі України, Росії та ОБСЄ досі проводяться в білоруській столиці.

Як повідомляв сайт "Коментарі", в уряді Німеччини заявили, що Мінські угоди будуть вважатися виконаними лише після відновлення суверенітету України на окупованих територіях Луганської та Донецької областей.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!