Путін і Меркель обговорили транзит газу через Україну

Під час останнього раунду тристоронніх переговорів щодо газу Україна, РФ та ЄС погодили, що майбутній контракт базуватиметься на законах і правилах ЄС

Президент Росії Володимир Путін і канцлерка Німеччина Ангела Меркель телефоном обговорили питання транзиту російського газу територією України. Про це повідомляє "Європейська правда", з посиланням на пресслужбу Кремля.

У Кремлі заявили, що сьогодні в Брюсселі відбувся черговий раунд тристоронніх міністерських консультацій Росія - ЄС - Україна. Під час консультацій відбувся обмін думками щодо продовження транзиту російського газу через територію України в Європу. Строк дії відповідного контракту закінчується в кінці 2019 року .

У рамках переговорів єврокомісар Марош Шефчович проводить зустрічі з обома делегаціями – України, яку очолює голова НАК "Нафтогаз" Андрій Коболєв, та Росії на чолі з главою "Газпрому" Олексієм Міллером.

Нагадаємо, під час останнього раунду тристоронніх переговорів щодо газу у вересні Україна, РФ та ЄС погодили, що майбутній контракт базуватиметься на законах і правилах ЄС.

Щодо тривалості контракту, обсягів та тарифів домовленості наразі немає.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чого очікувати від нових переговорів щодо транзиту газу через територію України. Єврокомісія пропонує Росії і Україні укласти новий довгостроковий транзитний контракт терміном на 10 років з гарантованим обсягом прокачування газу по українській ГТС. Росія пропонує продовжити контракт на рік на діючих умовах.