Головна Новини Світ Росія Путін і Меркель обговорили транзит газу через Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін і Меркель обговорили транзит газу через Україну

Під час останнього раунду тристоронніх переговорів щодо газу Україна, РФ та ЄС погодили, що майбутній контракт базуватиметься на законах і правилах ЄС

28 жовтня 2019, 16:36 comments1426
Поділіться публікацією:
Путін і Меркель обговорили транзит газу через Україну

Президент Росії Володимир Путін і канцлерка Німеччина Ангела Меркель телефоном обговорили питання транзиту російського газу територією України. Про це повідомляє  "Європейська правда", з посиланням на пресслужбу Кремля.

У Кремлі заявили,  що сьогодні в Брюсселі відбувся черговий раунд тристоронніх міністерських консультацій Росія — ЄС — Україна. Під час консультацій відбувся обмін думками щодо продовження транзиту російського газу через територію України в Європу. Строк дії відповідного контракту закінчується в кінці 2019 року .

У рамках переговорів єврокомісар Марош Шефчович проводить зустрічі з обома делегаціями – України, яку очолює голова НАК "Нафтогаз" Андрій Коболєв, та Росії на чолі з главою "Газпрому" Олексієм Міллером.

Нагадаємо, під час останнього раунду тристоронніх переговорів щодо газу у вересні Україна, РФ та ЄС погодили, що майбутній контракт базуватиметься на законах і правилах ЄС.

Щодо тривалості контракту, обсягів та тарифів домовленості наразі немає.

 Раніше  видання "Коментарі" повідомляло, чого очікувати від нових переговорів щодо  транзиту газу через територію України. Єврокомісія пропонує Росії і Україні укласти новий довгостроковий транзитний контракт терміном на 10 років з гарантованим обсягом прокачування газу по українській ГТС. Росія пропонує продовжити контракт на рік на діючих умовах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!