Головна Новини Світ Росія "Росія готова була повернути захоплені катери ще влітку", - МЗС РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

"Росія готова була повернути захоплені катери ще влітку", - МЗС РФ

У Москві запевняють, що військові катери ВМС після інциденту в Керченській протоці могли повернутися в Україну набагато раніше

17 листопада 2019, 21:44 comments1495
Поділіться публікацією:
"Росія готова була повернути захоплені катери ще влітку", - МЗС РФ

Російська сторона ніколи не заперечувала, що поверне в Одесу захоплені в листопаді минулого року в Керченській протоці українські військові кораблі "Яни Капу", "Нікополь" і "Бердянськ". Про це передає "Інтерфакс-Україна", посилаючись на прес-службу МЗС Росії.

"Ніколи не заперечували можливості повернення українській стороні судів, які брали участь в організованій в листопаді 2018 року попереднім київським керівництвом провокації поблизу Керченської протоки. Ще в червні поінформували посольство України в Москві про наявні в рамках російського законодавства можливості, що Київ міг би задіяти для звільнення моряків і кораблів ", — йдеться в повідомленні відомства.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в МЗС Росії підтвердили завтрашнє повернення трьох українських судів в одеський порт. Так, буксир "Яни Капу" і малі броньовані артилерійські катери "Нікополь" і "Бердянськ" буксируються з порту Керч до узгодженого місця передачі українській стороні, яка відбудеться 18 листопада.

Зазначимо, що президент США Дональд Трамп у світлі обставин проведення імпічменту, заборонив Білому Дому давати якісь оцінки так званої "провокації" Києва в Керченській протоці, коли ВС РФ здійснили атаку на три судна ВМС ЗСУ, захопивши в полон 17 осіб екіпажу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!