Головна Новини Світ Росія Макрон обговорив Україну з Путіним
commentss НОВИНИ Всі новини

Макрон обговорив Україну з Путіним

У Росії чекають особливого статусу для Донбасу

18 листопада 2019, 17:17 comments1459
Поділіться публікацією:
Макрон обговорив Україну з Путіним

Президенти Франції і Росії Еммануель Макрон і Володимир Путін провели телефонну розмову, під час якої обговорили, зокрема, ситуацію на Донбасі напередодні зустрічі лідерів країн "нормандської четвірки", передає ТАСС.

"Основну увагу приділено ситуації на Україні з урахуванням підготовки до запланованого на 9 грудня в Парижі саміту в "нормандському форматі", — сказано в повідомленні.

Обидва лідери відзначили, що майбутня зустріч має сприяти врегулюванню конфлікту на Донбасі.

"Відзначена необхідність виконання Києвом зобов'язань по політичних аспектах внутрішньоукраїнського врегулювання. Насамперед мова йде про вступ в силу закону про особливий статус Донбасу", — йдеться в повідомленні.

Як повідомляв сайт "Коментарі", раніше стало відомо про проведення зустрічі глав країн "нормандської четвірки" у Парижі 9 грудня.

Нагадаємо, на майбутній зустрічі українська сторона хоче досягти прогресу в питанні миру, в тому числі домовитися про обмін полоненими у форматі "всіх на всіх". Президент Володимир Зеленський очікує, що під час зустрічі Україна зможе вирішити питання безпеки, що відкриє шлях до завершення війни на Донбасі.

При цьому президент Росії Володимир Путін зажадав від України прямих переговорів з представниками терористичних "ДНР" і "ЛНР" в якості умови проведення "нормандської" зустрічі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!