Головна Новини Світ Росія У центрі Москви вшанують пам'ять загиблих у Голодоморі
commentss НОВИНИ Всі новини

У центрі Москви вшанують пам'ять загиблих у Голодоморі

Мерія Москви дозволила провести акцію пам'яті, але обмежила число учасників

28 листопада 2019, 23:18 comments1587
Поділіться публікацією:
У центрі Москви вшанують пам'ять загиблих у Голодоморі

Московська міська дума дала письмову згоду на проведення пам'ятного мітингу, присвяченому жертвам Голодомору в Україні 1932-1933 років. Про це передає "Радіо Свобода".

Так, за повідомленням ініціаторів прохання про проведення акції опозиційних партій "ПАРНАС" і "Декомунізація", муніципальна влада позначила, що пам'ятний мітинг буде проходити біля Соловецького каменя, розташованого неподалік від будівлі Федеральної служби безпеки. Також відзначено, що час акції не має перевищувати 60 хвилин — з 16:00 по 17:00. На мітингу має бути не більше 30 чоловік, щоб "не створювати перешкод для пішоходів і руху автомобілів".

Акція відбудеться 30 листопада, в суботу.

Зазначимо, що Держдума Російської Федерації у 2008 році підтримала закон, яким визнала, що "жертвами штучного голоду в результаті колективізації СРСР, стали 7 мільйонів людей", проте з тих пір на території Росії не пройшло жодного офіційного заходу з цього приводу.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що 24 листопада, коли в Україні згадують жертв Голодомору, президент Володимир Зеленський звернувся до народу зі зворушливою промовою.

"Історики сперечаються щодо кількості жертв геноциду в Україні, але цифри, якими вони оперують, викликають шок. Згідно з даними різних досліджень, від Голодомору в 1932-1933 роках загинуло від 4 до 8 мільйонів чоловік, що прирівнюється до числа наших загиблих під час Другої світової війни", — сказав глава держави і оголосив хвилину мовчання.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!