Головна Новини Світ Росія Пєсков поставив Володіна на місце в погрозах приєднати області України до РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Пєсков поставив Володіна на місце в погрозах приєднати області України до РФ

Пєсков розкритикував «демарш України»

2 грудня 2019, 15:44 comments3048
Поділіться публікацією:
Пєсков поставив Володіна на місце в погрозах приєднати області України до РФ

Заява спікера Державної Думи Росії В'ячеслава Володіна про те, що декілька областей України можуть вийти з її складу через нібито масштабний націоналізм і утиски малих народів є його особистим оціночним судженням. Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, передає "Інтерфакс".

Спікер російського лідера нагадав, що на сесії форуму з питань меншин під егідою Ради ООН з прав людини представники України двічі намагалися перервати виступ депутата Держдуми від анексованого Криму Руслана Бальбека, а також зірвали виступ глави української громади Криму Анастасії Гридчиної.

"Усі гілки влади поділяють стурбованість і сходяться на неприйнятності цих демаршів, але, що стосується інших оціночних заяв, то я рекомендував би звернутися до Держдуми", — зазначив Пєсков.

Прес-секретар також нагадав норми Конституції Росії, що стосуються зовнішньої політики.

"Зовнішня політика РФ формулюється по Конституції президентом і реалізується в якості інструментарію МЗС", — пояснив він.

Як повідомляв сайт "Коментарі", віцепрем'єр України з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба у відповідь на слова Володіна заявив, що Україна готова прийняти до свого складу пару прикордонних областей РФ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!