Головна Новини Світ Росія У Росії суд дав кримському татарину 17 років суворого режиму
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії суд дав кримському татарину 17 років суворого режиму

Прокурор у «справі Хізб ут-Тахрір» просив покарання для Сейтосманова 17 років в'язниці

5 грудня 2019, 18:25 comments1641
Поділіться публікацією:
У Росії суд дав кримському татарину 17 років суворого режиму

Сьогодні, 5 грудня, Південний військовий суд Ростова-на-Дону (Росія) засудив кримського татарина Енвера Сейтосманова до 17 років ув'язнення по так званій "справі Хізб ут-Тахрір", повідомляє "Кримська солідарність".

"Сейтосманова Енвера Кязімовича визнати винним в організації діяльності організації, яка відповідно до законодавства Російської Федерації визнана терористичною, тобто злочином, передбаченим частиною 1 статті 205.5 КК РФ на підставі якого призначити покарання у вигляді позбавлення волі на строк 17 років у виправній колонії суворого режиму з обмеженням свободи терміном на один рік", – йдеться у вироку судді", — сказано у вироку.

Таким чином суддя задовольнив прохання сторони обвинувачення.

Адвокати кримських татар, в свою чергу, заявили, що за час слідства не було представлено жодного доказу провини і причетності підсудних по "справі Хізб ут-Тахрір" до терористичних актів або насильства. Крім того, як стверджують юристи, заарештованих кримських татар визнають винними тільки на підставі того, що ті відвідували релігійні збори і читали релігійну літературу, обговорювали соціально-політичні теми.

Міністерство закордонних справ України вже вимагало від Росії звільнити Енвера Сейтосманова.

У "Кримській солідарності" зазначили, що "Хізб ут-Тахрір аль-Ісламі" заборонена Верховним Судом РФ від 14 лютого 2003 року. Однак, в матеріалах кримінальних справ немає конкретних фактів терористичної або будь-якої насильницької діяльності організації. Більш того, в більшості країн світу "Хізб ут-Тахрір" діє легально.

Як повідомляв сайт "Коментарі", 12 листопада Південний окружний суд Ростова-на-Дону виніс вирок шістьом громадянам України, яких підозрювали в участі в забороненій в Росії організації "Хізб ут-Тахрір". Вони отримали терміни ув'язнення від 7 до 19 років.

Міністерство закордонних справ України засудило рішення російського суду.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!