Головна Новини Світ Росія Путін і Меркель обговорили «нормандські» підсумки та «Північний потік-2»
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін і Меркель обговорили «нормандські» підсумки та «Північний потік-2»

У Кремлі заявили, що Путін і Меркель оцінюють "нормандську зустріч" позитивно

16 грудня 2019, 15:35 comments1970
Поділіться публікацією:
Путін і Меркель обговорили «нормандські» підсумки та «Північний потік-2»

Президент Російської Федерації Володимир Путін і канцлер Німеччини Ангела Меркель у телефонній розмові обговорили підсумки зустрічі "нормандської четвірки", а також плани за проектом "Північний потік-2". Про це йдеться на сайті Кремля.

У повідомленні стверджують, що ініціювала дзвінок Меркель. Так, у Кремлі заявили, що обидва лідери позитивно оцінили результати нещодавнього "нормандського саміту" в Парижі. Відзначимо, що прийняті на зустрічі домовленості у РФ назвали "безальтернативною основою врегулювання на південному сході України".

Крім того, РФ та Німеччина поговорили про газове співробітництво. Зокрема, про перспективу транзиту російського природного газу через територію України з наступного року і реалізацію проекту "Північний потік-2". Подробиці з цього питання в Кремлі не повідомляють.

Також вони обговорили тему лівійського кризи, необхідність відновити мирний діалог, а Путін підтвердив, що Росія підтримає Німеччину і ООН в цьому напрямку.

Раніше портал "Коментарі" писав, що експерти оцінили результати "Нормандії". Зокрема, порушено питання про те, наскільки реальний обмін полоненими до кінця року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!