МЗС РФ повідомив про нову проблему для обміну полоненими з Україною до Нового року

Сергій Лавров вказав на недоліки складеного списку осіб за формулою "всіх на всіх"

Глава МЗС Росії Сергій Лавров повідомив, що при перегляді перспективи обміну полоненими між Україною і тимчасово-окупованими територіями Донецької і Луганської областей, були виявлені нові перешкоди. Про це передає агентство "РБК-Україна", посилаючись на російські ЗМІ.

Лавров зазначив, що в Парижі закликали контактну групу погодити списки "для обміну всіх встановлених на всіх встановлених"

"Мета - "всіх на всіх", але коли вони всі ці роки формували списки, то виявилося, що не все взаємно підтверджені. Тепер в контактній групі з'явився новий критерій: встановлені - так, але вони не всі "процесуально очищені". Це означає нову перешкоду до того, щоб люди до Різдва і Нового року повернулися додому", - сказав глава МЗС Росії.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що 18 грудня пройшли переговори Тристоронньої контактної групи вперше після зустрічі "нормандської четвірки" в Парижі. Саме на ній сторони обговорили формулу обміну полоненими, питання припинення вогню, а також нові ділянки розведення сил на Донбасі.