Головна Новини Світ Росія Російські паспорти будуть видавати без відмови від іншого громадянства
commentss НОВИНИ Всі новини

Російські паспорти будуть видавати без відмови від іншого громадянства

У Росії можна буде отримати паспорт не відмовляючись від громадянства, якщо людина має паспорт іншої країни

7 лютого 2020, 13:21 comments2989
Поділіться публікацією:
Російські паспорти будуть видавати без відмови від іншого громадянства

Росія готує зміни в законодавстві про громадянство, які дозволять громадянам інших країн отримати російський паспорт без відмови від старого. Про це повідомляє "РБК-Україна".

Повідомляється, що підготовку таких ініціатив підтвердили в робочій групі з реалізації Концепції державної міграційної політики, якій президент Володимир Путін доручив залучити до Росії від 5 млн до 10 млн нових громадян. У самому уряді пропонують виключити вимогу про подання заяви про відмову від старого громадянства при набутті російського.

В уряді також зазначили, що робота над законопроектом завершується, після погодження з адміністрацією президента він буде направлений в Держдуму.

"Ми хочемо у весняну сесію це питання закрити, щоб всі охочі могли стати громадянами Росії. А відповідно, що Росія буде робити? Вона буде захищати своїх громадян", — заявив віце-спікер нижньої палати Держдуми Петро Толстой.

Як повідомляло видання "Коментарі", в РФ збираються зробити процедуру отримання російського громадянства для жителів України і Білорусі ще простіше. Зокрема, звільнити українців і білорусів, які бажають стати росіянами, від проходження співбесіди на визнання носіями російської мови. Експерти розповіли виданню "Коментарі", як Україна може (повинна) відповісти на це.

 Також ми писали про те, що президент Володимир Зеленський спростив надання громадянства України громадянам Росії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!