Головна Новини Світ Росія Росія спростила отримання громадянства українцям
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія спростила отримання громадянства українцям

Українцям і білорусам тепер не доведеться проходити співбесіду, достатньо буде знати російську мову. Таким чином Росія вирішила спростити процедуру отримання громадянства

12 лютого 2020, 12:50 comments2198
Поділіться публікацією:
Росія спростила отримання громадянства українцям

Держдума Росії сьогодні ухвалила законопроект про  скасування співбесіди для громадян України та Білорусі при отриманні ними статусу "носій російської мови", пише "ТАСС".

Цей статус дасть можливість його власникові отримати російське громадянство в спрощеному порядку.

За законом тепер українці, білоруси, які вільно володіють російською мовою, при поданні особисто заяви про визнання їх носіями російської мови і за наявності підстав, можуть бути визнані комісією носіями російської мови без проходження співбесіди.

Під підставами мається на увазі те, що самі заявники або їх прямі родичі постійно проживають або раніше постійно проживали на території РФ або на території, що ставилася до Російської імперії або СРСР, в межах державного кордону РФ.

Цей закон спростить процедуру отримання громадянства для 172 тисяч громадян України та 32 тисяч громадян Білорусі, які постійно проживають в Росії і вже мають вид на проживання.

Як повідомляло видання "Коментарі", в МВС міграції РФ розповіли про те, скільком українцям – мешканцям окупованого Донбасу — вони видали російських паспортів в 2019 році. Згідно з останніми статистичними даними, нові документи отримали 227 тисяч осіб.

Незаконне отримання громадянства відбувається в Ростові-на-Дону, де відкрито цілий підрозділ для роботи з українцями. Варто відзначити, що офіційна інформація про новоспечених росіян різниться: за станом на 1 січня МВС РФ рапортувало про те, що їхні паспорти у торік отримали 196 тисяч українців.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!