Головна Новини Світ Росія Донбас, ДТП та 9 травня: Путін вимагав від Зеленського відповісти на питання по «Нормандії»
commentss НОВИНИ Всі новини

Донбас, ДТП та 9 травня: Путін вимагав від Зеленського відповісти на питання по «Нормандії»

Телефонна розмова між Путіним та Зеленським відбулася за ініціативою української сторони

14 лютого 2020, 18:25 comments4099
Поділіться публікацією:
Донбас, ДТП та 9 травня: Путін вимагав від Зеленського відповісти на питання по «Нормандії»

Прес-служба президента Росії оприлюднила інформацію про зміст розмови російського лідера Володимира Путіна з президентом України Володимиром Зеленський. Заяву розміщено на сайті Кремля.

"Президент Росії акцентував важливість повної і безумовної реалізації мінського "Комплексу заходів" та рішень, прийнятих на самітах у "нормандському форматі", в тому числі в Парижі 9 грудня 2019 року. У зв'язку з відомими висловлюваннями представників українського керівництва Володимир Путін прямо поставив питання – чи має намір Київ реально виконувати мінські домовленості", — йдеться в повідомленні.

Під час перемовин також обговорювались питання припинення вогню на Донбасі, розведення сил і засобів від лінії розмежування, розмінування та обміну утримуваних осіб.

Також Володимир Путін підкреслив вклад народів СРСР у перемогу у Другій світовій війні і заявив про неприпустимість спотворення історичної правди про конфлікт.

"Крім того, Володимир Путін висловив співчуття у зв'язку із загибеллю 13 лютого громадян України в дорожньо-транспортній пригоді в Псковській області", — йдеться в повідомленні.

У Кремлі також зазначили, що телефонна розмова відбулася за ініціативою Володимира Зеленського.

Як повідомляв сайт "Коментарі", в Офісі президента України заявили, що під час переговорів обговорювалися питання зустрічі в "нормандському форматі", роботи Тристоронньої контактної групи і обміну полоненими.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!