Головна Новини Світ Росія У Росії порушили чергову справу на бійців ЗСУ за обстріл «мирного» Донбасу
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії порушили чергову справу на бійців ЗСУ за обстріл «мирного» Донбасу

У Росії українських військових звинуватили у «політичній та ідеологічній ненависті і ворожнечі»

19 лютого 2020, 15:40 comments1503
Поділіться публікацією:
У Росії порушили чергову справу на бійців ЗСУ за обстріл «мирного» Донбасу

Слідчий комітет Росії порушив кримінальні справи стосовно українських військових за нібито систематичні обстріли цивільної інфраструктури окупованих районів Донецької та Луганської областей. Про це повідомляє прес-служба Слідкому РФ.

Мова йде про зіткнення 18 лютого 2020 р. в районі с. Голубовське, яке знаходиться на непідконтрольної Києву частині Луганської області.

"Військовослужбовці Збройних сил України та інших українських військових формувань, виконуючи завідомо злочинні накази вищих посадових осіб Міністерства оборони України, провели масований артилерійський обстріл з великокаліберних гармат по об'єктах цивільної інфраструктури... В результаті були пошкоджені 13 будинків та домоволодінь", — сказано в повідомленні.

Крім того, справу порушено через нібито обстріл українськими військовими 15 лютого 2020 року цивільнів об'єктах селища шахти Трудовська в окупованому Донецьку. В результаті були поранені двоє мирних жителів. Вогонь, за твердженням російських силовиків, був прицільним і вівся зі стрілецької зброї.

"Скоюючи злочини, українські військовослужбовці діяли умисно, групою осіб, з мотивів політичної, ідеологічної ненависті і ворожнечі", — сказано в повідомленні.

Справи порушені за ч. 1 ст. 356 КК РФ (жорстоке поводження з цивільним населенням, застосування у збройному конфлікті засобів і методів, заборонених міжнародним договором Російської Федерації).

Нагадаємо, Слідчий комітет РФ неодноразово заводив кримінальні справи стосовно українських військових за нібито вчинення ними військових злочинів на Донбасі. Мова йде як про учасників бойових дій, так і про колишнього начальника Генерального штабу ЗСУ Віктора Муженка.

Як повідомляв сайт "Коментарі", в листопаді 2019 року Слідчий комітет РФ порушив кримінальну справу стосовно командира 54-ї ОМБр ЗСУ Олексія Майстренка.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!