Головна Новини Світ Росія У п'яту річницю вбивства Бориса Нємцова росіяни і європейці вшанували його пам'ять
commentss НОВИНИ Всі новини

У п'яту річницю вбивства Бориса Нємцова росіяни і європейці вшанували його пам'ять

У Росії пройшли акції в пам'ять по Нємцову, а в Празі в честь Нємцова перейменували площу біля російського посольства

27 лютого 2020, 18:50 comments2137
Поділіться публікацією:
У п'яту річницю вбивства Бориса Нємцова росіяни і європейці вшанували його пам'ять

Сьогодні, 27 лютого, виповнюється рівно п'ять років з дня вбивства російського політика і, мабуть, найяскравішого опозиціонера Кремлю, Бориса Нємцова. В цей день сотні росіян по різних містах Росії провели акції пам'яті, а москвичі поклали квіти на тому самому Великому Москворецькому мосту, де Нємцов і був застрелений.

Серед тих, хто прийшов вшанувати пам'ять Нємцова в Москві, був заступник голови місії в посольстві США в Москві Барт Горман, а також посли європейських країн. Під час покладання квітів, Горман закликав російську владу знайти тих, хто організував і наказав убити Нємцова.

У Нижньому Новгороді, де на момент вбивства Нємцов був губернатором області, на один день встановили його портрет для покладання квітів, а увечері пам'ять Нємцова вшанують хвилиною мовчання.

Не вдалося провести марш пам'яті лише в Санкт-Петербурзі, де активісти отримали від місцевої влади відмову у публічному заході, засмутившись, про які саме обмеження прав та свобод росіян будуть згадувати під час його проведення. Також мерія Петерберга в традиційному для себе дусі подбала про громадян, яким мітинг може перешкодити вільно користуватися метро і автомобілями.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що саме в цей день в Празі переважать табличку з назвою площі біля посольства РФ, де буде вказано ім'я Бориса Нємцова. Раніше площа носила назву "Під каштанами".

"Це тема, яку важливо пам'ятати. Те, що є люди, які віддали свої життя за підтримку демократії і боротьбу з корупцією", — оголосив мер Праги Зденек Гржиб під час офіційного зібрання на площі Нємцова.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!