Головна Новини Світ Росія У Москві вшанували пам'ять Тараса Шевченка
commentss НОВИНИ Всі новини

У Москві вшанували пам'ять Тараса Шевченка

Квіти до пам'ятника Великому Кобзареві принесли члени проукраїнської організації в Москві

10 березня 2020, 18:45 comments1950
Поділіться публікацією:
У Москві вшанували пам'ять Тараса Шевченка

У дні, коли весь світ шанує пам'ять про великого українського поета і прозаїка Тараса Шевченка, в Москві пройшла акція покладання квітів до пам'ятника Великому Кобзареві. Про це повідомляє видання "Стожари", посилаючись на повідомлення лідера української організації в Росії Валерія Семененка.

Пам'ятник Шевченку знаходиться у Москви-ріки, тут зібралося не більше десяти шанувальників української культури, але всі вони розуміють важливість пам'ятати про її внесок у світовий фонд.

"В даний час для українців усього світу геній українського народу, є символом боротьби за вільну, суверенну, цілісну Україну", — зазначив Валерій Семененко.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що традиційно дні в пам'ять про Тараса Шевченка проходять два дні поспіль: 9 березня 1814 року він народився, а 10 березня 1861 року поет помер у Санкт-Петербурзі. Вчора президент України Володимир Зеленський та його дружина Олена Зеленська вшанували пам'ять Тараса Шевченка, поклавши квіти до його пам'ятника в Києві.

Також у чеській столиці Празі відкрили виставку картин Шевченка, приурочену до його дня народження. Виставка називається "#Шевченко — художник", а його роботи надані Національним музеєм Тараса Шевченка. Про це повідомив посол України в Чеській Республіці Євген Перебийніс.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!