Головна Новини Світ Росія Путін задоволений обвалом ціни на нафту
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін задоволений обвалом ціни на нафту

Володимир Путін знайшов користь в "закаці" для російської економіки

12 березня 2020, 14:08 comments3410
Поділіться публікацією:
Путін задоволений обвалом ціни на нафту

Президент Росії Володимир Путін, виступаючи на міністерському зборах в Підмосков'ї, заявив, що світова тенденція падіння цін на нафту позначиться на російській економіці виключно в позитивному ключі. Відео з промовою Путіна опублікував в Twitter блогер Дмитро Смирнов.

Так, лідер Російської Федерації — найбільшого добувача і експортера всієї світової нафти — упевнений, що падіння вартості за барель "загартує" економічну міць країни і зробить її готовою до чергової конкурентній боротьбі.

"Є всі шанси, щоб ключові галузі виробництва в Росії вийшли з цієї ситуації значно зміцнілими і готовими до подальшої дуже серйозній конкурентній боротьбі. Це, безумовно, повинно позитивно позначитися і на всій російській економіці", — уклав Путін.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, як вплине зниження вартості нафти на Україні.

Відзначається, що Україна не є великим експортером нафтопродуктів. Падіння на 31% – це зниження ціни на похідні нафти (бензин, дизель). В найближчому часі тренд сломится в позитивну сторону, якщо Китай впорається з Covid-19. Поширення епідемії з подальшим обмеженням споживання нафтопродуктів — малоймовірно. Загальна: Росія, коли увійшла в пряме протистояння ОПЕК, мала на руці сильну карту. Тривале падіння цін на нафту не сильно зашкодить Росії, на відміну від країн-опонентів. Якщо Китай найближчим часом не допустить помилок, то ціна на нафту розгорнеться в позитивну сторону".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!