Головна Новини Світ Росія Масові затримання і голодування: у Росії розгорівся скандал через "народне зібрання" проти карантину
commentss НОВИНИ Всі новини

Масові затримання і голодування: у Росії розгорівся скандал через "народне зібрання" проти карантину

У Владикавказі затримали 69 осіб, які бунтували проти карантину, одного з них - Вадима Чельдієва - звинувачують у побитті силовика

21 квітня 2020, 10:20 comments2298
Поділіться публікацією:
Масові затримання і голодування: у Росії розгорівся скандал через "народне зібрання" проти карантину

У Росії розгорівся скандал з активістом Вадимом Чельдієвим, який ініціював так зване "народне зібрання" проти режиму самоізоляції у зв'язку з коронавірусом. Суд Владикавказу заарештував чоловіка на два місяці, після чого він оголосив голодування. Про це пише російське видання "Кавказький вузол".

У поліції РФ кажуть, що затримали Чельдієва по кримінальній справі про фейки про коронавірус. Під час етапування чоловіка в СІЗО правоохоронці зупинилися на дозаправку, під час якої активіст нібито здійснив на них напад. Однак сам затриманий заявив про те, що силовики посварилися і самі влаштували бійку, в результаті якої один завдав травми іншому. В знак протесту проти звинувачення чоловік оголосив голодування.

До речі, так зване "народне зібрання" у Владикавказі відбулося напередодні, незважаючи на заборону масових заходів. За даними ЗМІ, в ньому взяли участь від 200 до 500 чоловік, які закликали надати підтримку постраждалим через поширення вірусу і введені обмежувальні заходи. В результаті, затримали 69 осіб, в тому числі і Чельдієва.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що в Росії у 49 кадетів і викладачів петербурзького Нахімовського військово-морського училища виявили COVID-19. Деякі з них були в Москві і брали участь у репетиції параду до Дня перемоги на Красній площі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!