Колишнього офіцера російської ФСБ звинуватили в крадіжці дагестанських килимів

Колишній офіцер ФСБ взяв у ремісників 9 килимів ручної роботи і за 2 роки за них так і не заплатив - слідство

Колишнього офіцера ФСБ Росії прокуратура звинуватила в крадіжці дагестанських килимів ручної роботи. Справу направили в московський суд, повідомляє "Комерсант".
Першими в шахрайстві екс-співробітника ФСБ Сергія Ренкаса звинуватили майстри з Союзу дагестанських ремісників. Расул Гаджиібрагімов стверджує, що офіцер замовив у нього 9 килимів ручної роботи ще в 2018 році. Віддавати гроші за них відразу відмовився, аргументуючи це тим, що товар потрібно подивитися в справі і показати його керівництву. Килими, як і домовлялися, були доставлені до військової частини Служби безпеки на Великій Луб'янці. При цьому Ренкас пообіцяв, що знайде для майстрів замовників серед чиновників та депутатів Державної Думи. Але потім ні килимів, ні грошей за них ремісники так і не побачили.

За словами Гаджиібрагімова, загальна вартість килимів, які зникли за стінами військової частини, - 6 з половиною мільйонів рублів. Кожен з них виконаний з натуральних матеріалів вручну. Завширшки килими по 3 метри, а їхня довжина - 4 метри.

Чи дійсно Сергій Ренакс викрав 9 дагестанських килимів повинен вирішити московський суд. Військова прокуратура вже направила туди відповідний обвинувальний акт. Засідання має відбутися, коли в Росії послаблять карантин.

Крім Ренакса у справі про розкрадання килимів фігурує його знайомий Віктор Ковтонюк. Обидва чоловіки свою провину заперечують і співпрацювати зі слідством відмовилися.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, що в Києві затримали співробітника СБУ, який співпрацював з ФСБ і готував в Україні серію терактів.