Головна Новини Світ Росія Росіянину загрожує 40 років в'язниці за збір мертвих жуків на Шрі-Ланці
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіянину загрожує 40 років в'язниці за збір мертвих жуків на Шрі-Ланці

Російський зоолог не знав про суворi закони Шрі-Ланки

14 травня 2020, 15:18 comments2619
Поділіться публікацією:
Росіянину загрожує 40 років в'язниці за збір мертвих жуків на Шрі-Ланці

Російського зоолога та завідувача відділом дрібних ссавців у зоопарку Ростова-на-Дону загрожує до 40 років в'язниці на Шрі-Ланці за те, що він збирав мертвих жуків на дорозі і в саду готелю з метою сфотографувати. Про це повідомляє російське видання Медуза.

За словами Олександра Ігнатенка, він планував зробити фотографії комах при хорошому освітленні для визначення їх виду, а потім повернути жуков назад. Але пізніше виявилося, що на Шрі-Ланці заборонено піднімати з землі "навіть опалий листок або перо птаха".

Ще в лютому російський зоолог поїхав у відпустку на Шрі-Ланку, а вже на наступний день після збору жуков був затриманий разом з друзями. Співробітники національного парку додивилися його і знайшли мертвих комах, після чого відібрали у компанії паспорта, телефони і фотоапарати і закрили в будівлі в парку на ніч. На наступний день Ігнатенко був затриманий місцевою поліцією після обшуку в готелі, де знайшли ще кілька мертвих жуків.

Російський зоолог провів у в'язниці півтора місяця і вийшов під заставу з-за поширення пандемії коронавіруса Covid-19. Тепер йому загрожує штраф у розмірі близько 40 тисяч доларів або 40 років в'язниці. Саме таке покарання передбачають суворі закони країни по захист флори і фауни.

Як повідомляв портал "Коментарі", в Росії збільшилася смертність від алкоголю в умовах пандемії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!