Головна Новини Світ Росія Росія негативно оцінює річницю правління Зеленського, - МЗС РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія негативно оцінює річницю правління Зеленського, - МЗС РФ

У МЗС Росії поставили свою оцінку президенту Володимиру Зеленському в першу річницю його каденції, вважаючи, що він не багатьом відрізняється від свого попередника Петра Порошенка

21 травня 2020, 02:08 comments1935
Поділіться публікацією:
Росія негативно оцінює річницю правління Зеленського, - МЗС РФ

Міністерство закордонних справ Росії заявило, що президент України Володимир Зеленський за рік своєї роботи на посаді не виправдав очікувань і сподівань офіційної Москви. Про це повідомляється на сайті російського МЗС.

Так, на переконання міністерства, всі обіцянки Зеленського про позбавлення українців від спадщини злочинного режиму його попередника Петра Порошенка, залишилися лише декларацією на папері. За 12 місяців правління команди "нових облич" Україна не просунулася ні з економічних, ні з громадських, ні з політичних поліпшень, як вважають у Кремлі.

"Накопичуються економічні проблеми, росте соціальна напруженість. Всупереч переважній думку населення України за вказівкою ззовні просувається земельна реформа. Масово порушуються права і свободи людини. Забуто передвиборчу пропозицію Зеленського провести експертизу дискримінаційного закону про державну мову на предмет його відповідності Конституції. Навпаки, виконання цього закону йде повним ходом. На критику з-за кордону та рекомендації усунути порушення міжнародних зобов'язань Київ не звертає уваги", — зазначено в повідомленні.

Крім того, МЗС Росії переконаний, що при Зеленському в Україні продовжують процвітати праворадикальні організації та націоналістичні формування, які пригнічують громадянське суспільство своєю агресією і некерованістю.

"Київським націонал-радикалам явно мало заборони російської мови і літератури, російських фільмів та ЗМІ. Вони прагнуть більшого. Буде не дивно, якщо наприкінці президентства Зеленського на Україні палитимуть книги Толстого, Чехова, Достоєвського і Гоголя, трощити вцілілі пам'ятки видатним діячам Росії і України, які зробили внесок у спільну культуру. Сумно, але сьогодні русофобія отримує на Україні нове дихання, зводиться, як і при Порошенко, в ранг державної політики. Рік тому цей курс був відкинутий більшістю населення країни, що відкрило Зеленському дорогу у владу. Дуже шкода, що з часом влада змінює ставлення слуг народу до інтересам того народу, який їх обирає", — зазначає відомство свою рецензію роботи українського гаранта.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у річницю перемоги Володимира Зеленського у другому турі президентських виборів прес-секретар Кремля Дмитро Пєсков сказав, як до нього ставиться.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!